注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

About English

I'm on the way of teaching Englsih.

 
 
 

日志

 
 
关于我

1999年9月至2001年8月任教于凤阳县板桥中学,2000年10月当选为板桥中学团委书记。 2001年8辞职,同年八月受聘于私立无锡光华学校。2007年7月,受聘于安徽凤阳兴华学校,任政教主任,兼任校团委书记、中学部长。2008年先后被评为凤阳县首届“教坛新星”、“教学能手”、“骨干教师”。2011年9月,任教于安吉振民高级中学。2012年,兼任高一英语备课组长。

网易考拉推荐

有关there be结构的九个惯用句型  

2015-04-28 15:01:56|  分类: 教学资料 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

有关there be结构的九个惯用句型

1. There is no doing 结构。其意为“不可能…”、“无法…”:

There’s no denying the fact. 这一事实不容否认。

There is no getting over the difficulty. 这困难无法克服。

There is no knowing what he will do next. 无法知道他下一步要干什么。

There was no telling when she would be back。没法知道她什么时候回来。

 

2. There is no difficulty in doing sth结构。意为“做某事没有困难”:

There is no difficulty in finding his office. 找到了他的办公室没费一点劲。

There was no difficulty in carrying out the plan. 执行这项计划没什么困难。

 

3. There’s no doubt… 结构。意为“毫无疑问…”:

There is no doubt of his success. 毫无疑问他一定会成功。

There could be no doubt that he was one of the best writer in this country. 毫无疑问他是这个国家最优秀的作家之一。

 

4. There is no hurry (to do sth) 句式。其意为“不用急(于做某事)”:

There’s no hurry to return the book. 现在不急于还书。

There’s no hurry, so do it slowly and carefully. 不用赶时间,要慢慢细心地做。

 

5.There’s no need for…结构。其意为“不需要或不必要…”:

There is no need for help. 不需要帮助。

There is no need for you to go. 你没有必要去。

 

6. There is no question about...结构。其意为“…是毫无疑问的”:

There’s no question about his success. 毫无疑问他会成功。

There’s no question about his honesty. 毫无疑问他是诚实的。

 

7. There is no question of doing sth 句式。其意为“做某事是不可能的”:

There is no question of his coming. 他不可能会来。

There is no question of our arriving on time. 我们不可能准时赶到。

 

8. There is no sense in doing sth 结构。意为“做某事没有道理或好处”:

There’s no sense in criticizing him. 批评他也没有用。

There’s no sense in waiting three hours. 等三小时是不没有道理的。

 

9. There’s no point in doing sth 句式。意为“做某事没有用”:

There’s no point (in) telling her about is. 告诉她没有用。

There’s no point in wasting time. 耗时间没用。

【注】以上有的结构中的no根据情况也可换成其他限定词:

There is some difficulty in doing sth意为“做某事有些困难”。

There is much difficulty in doing sth意为“做某事许多困难”。

There’s a need for…意为“需要或有必要…”。

  评论这张
 
阅读(71)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017